Bërxollë derri me patate, qepë dhe lakër

Koha e përgatitjes: 15 Koha e gatimit: 25 min

Ingredientët

  • 1/2 filxhan sheqer
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 1 lugë çaji piper kokërr
  • 4 bërxolla mish derri
  • 3 lugë vaj ulliri
  • 1 qepë të madhe
  • 1 lugë gjelle uthull të kuqe
  • Gjysëm kg patate
  • 1/2 lakër jeshile
  • 5 lugë gjelle gjalp i pakripur
  • 1/4 filxhan qumësht

Udhëzimet

1

Përzjeni së bashku sheqerin, ¼ filxhan kripë, piperin kokërr dhe 2 gota ujë të ngrohtë derisa të treten në një tas të madh.

2

Shtoni bërxollat ​​e derrit dhe mbulojini me përzierjen e përgatitur dhe ftohini për të paktën 30 minuta.

3

Nxehni 2 lugë vaj në tigan mbi nxehtësinë mesatare.

4

Shtoni qepën dhe ¼ lugë çaji kripë dhe piper.

5

Gatuajeni duke e nxitur herë pas here, deri sa të marrin ngjyrë kafe, 8-10 minuta.

6

Shtoni uthull dhe përzijeni mirë.

7

Fshijeni tiganin dhe lërini mënjanë bërxollat.

8

Thajini bërxollat e derrit dhe nxehni një lugë gjelle vaj në ngrohje mesatare.

9

Ndërkohë zieni patatet 15 -18 minuta, duke shtuar lakrën gjatë 2 minutave të fundit të gatimit.

10

Thajini dhe kthejeni në tenxhere, duke shtuar gjalpë, qumësht, dhe ½ lugë çaji kripë dhe piper.

11

Shërbejini bërxollat me patate dhe qepët e skuqura.

Lini një koment