Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper.
Pulën e grirë në copa hidheni në miell dhe shkundeni fort.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare shkrini 2 lugë gjelle gjalpë me 3 lugë vaj ulliri.
Kur gjalpi dhe vaji të fillojë të skuqen shtoni 2 copa mish pule dhe gatuajeni për 3 minuta.
Kur mishi të marrë ngjyrë kafe, kthejeni nga ana tjetër të skuqet për 3 minuta.
Hiqeni nga gatimi dhe transferojeni në pjatë.
Shkrini 2 lugë gjelle gjalpë dhe shtoni 2 lugë vaj ulliri.
Përsërtini procesin deri sa mishi të mbarohet.
Në tavë shtoni lëng limoni, supë pule dhe kaperi.
Kthejeni në furrë dhe lereni të vlojë.
Hidhni erëzat dhe vazhdoni ta zieni pulën.
Hiqeni nga zjarri dhe vendoseni në pjatë.
Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë dhe tundeni fort sa të krijohet një masë salce.
Derdheni salcën mbi mishin e pulës dhe dekorojeni me majdanoz.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment