Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të valojë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit 8 deri në 10 minuta.
Kullojini makaronat dhe rezervoni 1 filxhan nga uji i tyre.
Ndërkohë, në një tigan të madh hidhni vajin e ullirit dhe hudhër mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni sallamin.
Përdorni një lugë druri për të thyer suxhukun në copa të vogla.
Kur suxhuku ka marrë ngjyrë, hiqeni dhe lereni mënjanë.
Shtoni bizelet në tigan dhe duke përdorur prapë lugë druri, copëtoni bizelet.
Fikni nxehtësinë.
Shto djathin ricotta së bashku me makaronat e gatuara dhe përzijini, duke shtuar edhe ujin e rezervuar të makaronave.
Kthejeni sallamin në tigan.
Shto borzilok, djathë Pecorino Romano dhe kripë.
Përzijini mirë deri sa makaronat të vishen plotësisht dhe shërbejini menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment