Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të valojë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit 8 deri në 10 minuta.
Kullojini makaronat dhe rezervoni 1 filxhan nga uji i tyre.
Ndërkohë, në një tigan të madh hidhni vajin e ullirit dhe hudhër mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni sallamin.
Përdorni një lugë druri për të thyer suxhukun në copa të vogla.
Kur suxhuku ka marrë ngjyrë, hiqeni dhe lereni mënjanë.
Shtoni bizelet në tigan dhe duke përdorur prapë lugë druri, copëtoni bizelet.
Fikni nxehtësinë.
Shto djathin ricotta së bashku me makaronat e gatuara dhe përzijini, duke shtuar edhe ujin e rezervuar të makaronave.
Kthejeni sallamin në tigan.
Shto borzilok, djathë Pecorino Romano dhe kripë.
Përzijini mirë deri sa makaronat të vishen plotësisht dhe shërbejini menjëherë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment