Një pjatë italiane me mish pule, sallam, patate dhe speca

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 1 orë

Ingredientët

  • 4 lidhje të mëdha suxhuk të nxehtë italian
  • 2 lugë vaj ulliri
  • 6 kofshë pule pa kocka dhe lëkurë
  • Speca të ëmbël, pa fara
  • 1 qepë të vogël të kuqe
  • 1/2 qepë të verdhë
  • 4 patate të mëdha
  • 2 lugë çaji bimë të thata italiane
  • Kripë
  • Piper i zi
  • Majdanoz italian

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 230 gradë C.

2

Nxehni vajin e ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.

3

Hidhni brenda suxhukun dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe, rreth 3 minuta.

4

Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni të ftohet pak.

5

Kur sallami të jetë ftohur, priteni në feta dhe transferojeni përsëri në tigan.

6

Pritini në mes të gjitha kofshët e pulës.

7

Në varësi të madhësisë së specave, përgjysmoni ose ndani ato dhe vendosni në një tas të madh përzierës.

8

Shtoni qepët e kuqe dhe të verdha me feta dhe copat e patates.

9

Shtoni kofshët e pulës dhe pjesët e sallamit.

10

Marinojeni me kripë, piper të zi dhe bimë italiane.

11

Shtoni një lugë gjelle vaj ulliri.

12

Miksoni me duar të gjithë përbërësit deri sa të jenë të veshura në vaj, 3 ose 4 minuta.

13

Transferojini në tigan për pjekje.

14

Në mënyrë të barabartë hapni kofshët e pulës dhe vendosni patate pranë majës.

15

Vendosni në furrë të nxehtë derisa të piqet mishi i pulës dhe çdo gjë është e karamelizuar, rreth 1 orë.

16

Sherbejeni me majdanoz italian.

Lini një koment