Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Petën sfoliate e vemë në tavën që kemi lyer më parë me gjalpë e miell.
E shpojmë me pirun dhe e lemë mënjanë.
Presim ne feta patatet e ziera dhe mocarelen, që e kemi shtrydhur nga uji i tepërt.
I vendosim mbi bazën e petës, duke vendosur në fillim patatet dhe sipër fetat e mocarelës.
Në një tas rrahim vezët me kripë, shtojmë qumështin dhe i përziejmë derisa të jenë bërë masë homogjene.
Hedhim këtë përzierje mbi patatet dhe mocarelën.
Spërkasim të gjithën me djathin e grirë dhe e pjekim për 30-35 minuta në furrën e ngrohur më parë në 180°.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment