Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ndizni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje.
Në një tigan të vogël, kombinoni boronicat dhe shurupin dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa të nxehet, rreth 5 minuta.
Në një tas të madh, futni së bashku miellin, pluhurin e pjekjes, sodë buke dhe kripë.
Në një tas të dytë, hidhni bashkë dhallë, vezë, sheqer, mjaltë dhe vanilje.
Shkrini 3 lugë gjelle gjalpë dhe futeni në përzierjen e mësipërme.
Derdhni përbërësit e lagët mbi ato të thata dhe përzijeni derisa të mos mbeten gjurmë mielli (përzierja të jetë e lëngshme).
Hiqni me kujdes tiganin nga zjarri dhe shtoni një lugë gjalpë, pastaj hidhni brumin e përgatitur në masa të vogla.
Piqini petullat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Pasi t'i hiqni shërbejini me salcën e butë të boronicës dhe kos.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment