Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 350 gradë.
Vendosni në pjesën e poshtme të furrës një letër kuzhine.
Fusni biskotat në një blendër që ti copëtoni në thërrime.
Shtoni sheqer dhe gjalpë dhe përzijini deri sa të bëhet një kombinim homogjen.
Pjekeni përzierjen rreth 10 minuta dhe pastaj transferojeni në një tavë për ta ftohur plotësisht.
Për mbushjen:
Ulni temperaturën e furrës në 325 gradë.
Në një mikser elektrik me shpejtësi të mesme hidhni djathin dhe sheqerin të përzihen për rreth 3 minuta.
Shtoni miell, kripë dhe vanilje dhe i përzieni.
Pastaj shtoni vezët dhe rrihini fort deri sa të bëhen një me pjesën tjetër.
Në një tas tjetër, përzieni së bashku purenë e kungullit, kanellën, arrëmyshk dhe xhenxhefil.
Shtoni kremin e djathit në përzierjen e kungullit dhe përzieni së bashku derisa të përfshihen plotësisht.
Për të përgatitur cheescake përhapni kremin e djathit mbi shtresën e përgatitur të biskotave.
Sipër shtoni purenë e kungullit dhe futeni të piqet për 45-50 minuta.
Nxirreni tavën nga furra dhe lereni të ftohet 2-3 orë.
Më pas priteni në katrorë dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment