Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Hidhni fetat e lulelakrës në një tigan të madh të thellë dhe shtoni ujë të mjaftueshëm.
Vereni të ziejë mbi nxehtësinë mesatare 4 deri në 5 minuta.
Kullojini dhe lerini të ftohen plotësisht.
Ndërkohë, në një tas të cekët, hidhni së bashku miellin, pluhurin e hudhrës, spec të kuq dhe kripë.
Në një tas tjetër të cekët, rrihni lehtë vezët.
Hidhni lulelakrën e ftohur në përzierjen e miellit, pastaj zhyteni në vezë, pastaj kthehuni në përzierjen e miellit dhe hidheni përsëri derisa të mbulohet plotësisht.
Në një tigan mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni vajin derisa të fillojë të flluskoje dhe të duket i ndezur.
Shtoni me kujdes lulelakrën dhe skuqeni deri sa të marrë ngjyrë të artë.
Hidheni në një pjatë të veshur me letër që të thahet nga vaji i tepërt.
Pëgatisni shurupin.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku mjaltë dhe salcë të nxehtë.
Hidheni sipër lulelakrës dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment