Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ndizni furrën në 220 gradë dhe vendosni një fletë pjekje.
Në një tigan të vogël, kombinoni boronicat dhe shurupin dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa të nxehet, rreth 5 minuta.
Në një tas të madh, futni së bashku miellin, pluhurin e pjekjes, sodë buke dhe kripë.
Në një tas të dytë, hidhni bashkë dhallë, vezë, sheqer, mjaltë dhe vanilje.
Shkrini 3 lugë gjelle gjalpë dhe futeni në përzierjen e mësipërme.
Derdhni përbërësit e lagët mbi ato të thata dhe përzijeni derisa të mos mbeten gjurmë mielli (përzierja të jetë e lëngshme).
Hiqni me kujdes tiganin nga zjarri dhe shtoni një lugë gjalpë, pastaj hidhni brumin e përgatitur në masa të vogla.
Piqini petullat deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Pasi t'i hiqni shërbejini me salcën e butë të boronicës dhe kos.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment