Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme, ngrohni vajin.
Shtoni fetat e qepëve dhe përzieni së bashku. Shtoni një majë kripe dhe trazojeni përsëri.
Lërini qepët të skuqen për rreth 5-8 minuta derisa të fillojnë të bëhen ngadalë të tejdukshme.
Ulni nxehtësinë nga mesatare të ulët.
Vazhdoni të trazoni qepët.
Kur qepët fillojnë të thahen, shtoni pak ujë (rreth 2 lugë) dhe sigurohuni që qepët të mos ngjiten.
Vazhdoni të skuqni qepët edhe disa minuta të tjera derisa qepët të jenë ngjyra dhe cilësia që dëshironi.
Në minutat e fundit, shtoni pak uthull për aromë të mirë.
Hiqini qepët nga soba dhe lërini të ftohen.
Shërbejnini menjëherë ose ruajini në frigorifer deri në një javë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment