Tortë me çokollatë të shkrirë nga kuzhina gjermane

Ingredientët

  • 4 copa çokollatë e ëmbël gjermane, e copëtuar
  • 1/2 gotë ujë
  • 1 filxhan gjalpë, i zbutur
  • 2 gota sheqer
  • 4 vezë të mëdha
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 2-1 / 2 gota miell ëmbëlsirash
  • 1 lugë çaji sodë buke
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1 filxhan mjaltë
  • Për kremin:
  • 1-1 / 2 gota sheqer
  • 1-1 / 2 gota qumësht të zier
  • Gjalpë 3/4 filxhan
  • 5 të verdha të vezëve, temperaturë dhome, të rrahur
  • 2 gota kokos të copëtuar
  • 1-1 / 2 gota arra amerikane të copëtuara
  • 1-1 / 2 lugë ekstrakt vanilje
  • Për ngrirje:
  • Gjysmë çokollatë

Udhëzimet

1

Merrni një tavë rrumbullake, vendosini letër pjekje, vajiseni dhe lëreni mënjanë.

2

Në një tigan të vogël, shkrini çokollatën me ujë mbi nxehtësi të ulët.

3

Nxehni araprakisht furrën në 170 gradë.

4

Në një tas të madh, hidhni gjalpin dhe sheqerin dhe rrihini deri sa të bëhen masë e njëtrajtshme.

5

Po ashtu shtoni 4 të verdhat një nga një duke i rrahur mirë pas çdo shtese.

6

Përzjeni çokollatën e shkrirë dhe vaniljen.

7

Hidhni miellin, sodën e bukës dhe kripën dhe pak mjaltë dhe rrihini mirë .

8

Në një tas të vogël rrihni të bardhët e vezëve derisa të formohet masa kremoze.

9

Shtojeni kremin e vezëve me ngadalë duke e përzier vazhdimisht tek masa e përgatitur më parë.

10

Hidheni brumin e përgatitur në tavë dhe piqeni 24-28 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër.

11

Ftoheni 10 minuta para se të hiqni nga tava.

12

Ndërkohë në një tigan të vogël hidhni sheqerin, qumështin, gjalpin dhe të verdhën e vezëve mbi nxehtësinë mesatare derisa të trashet dhe të marrë ngjyrë kafe të artë, duke e trazuar vazhdimisht. Hiqeni nga nxehtësia.

13

Shtoni ekstraktin e arrës kokosit, arrat amerikane dhe vaniljen.

14

Pasi torta është ftohur hidhni shurupin e përgatitur sipër tortës.

15

Në mikrovalë shkrini çokollatën dhe hidheni sipër tortës.

Lini një koment