Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
1.Në një tenxhere me pak vaj skuqni qepën. Sapo të zbutet shtoni edhe mishin dhe e përzieni mirë. Shtoni edhe hudhrat.
2.I shtoni pak kripë, piper dhe salcën e domateve.
3.Tani shtoni patatet.
4.Pas 4 minutash shtoni të gjitha perimet e tjera.
5.Shtoni lëngun e pulës dhe e lini gjellën të marrë një valë. Sapo ta pijë ujin, i shtoni sërish pasi të gjitha perimet dhe mishi duhet të ziejë mirë.
6.Pas 25 minutash i shtoni rigonin dhe trumzën. E lini edhe 15 minuta të tjera në zjarr. Provojeni sërish në shije për t’i shtuar kripë dhe piper (nëse është nevoja).
7.Shijojeni gjellën e ngrohtë duke i shtuar nëpër pjata pak majdanoz të freskët.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment