Biftek në tavë me brokoli dhe susam, një vakt i shkëlqyer plot proteina

Ingredientët

  • 1 filxhan oriz basmati
  • Gjysëm kg biftek i prerë në copëza të vogla
  • 3 lugë sojë natriumi
  • Sheqer kaf
  • 2 koka të mëdha brokoli
  • 2 lugë çaji vaji susami
  • 3 thelpinj hudhër
  • 1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
  • 1/4 lugë çaji piper të kuq
  • 2 qepë jeshile, të prera hollë
  • 1 lugë gjelle fara susami

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh me 2 gota ujë, gatuajeni orizin sipas udhëzimeve të paketës dhe vendoseni mënjanë.

2

Ngrohni furrën në 220 gradë C.

3

Në një tavë vendosni një fletë pjekje.

4

Ndërsa një tas të madh, kombinoni biftekun, 1 lugë gjelle salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.

5

Vendoseni biftekun dhe brokolin mbi fletën e pjekjes së përgatitur.

6

Vendoseni në furrë dhe piqeni derisa bifteku të jetë ngjyrosur dhe brokoli është thjesht i butë, rreth 16-18 minuta.

7

Në një tigan të vogël mbi nxehtësi të ulët kombinoni vajin e susamit, hudhrën, xhenxhefilin, piperin e kuq, 2 lugë salcë soje dhe 2 lugë sheqer kaf.

8

Lërini të zihen duke i trazuar vazhdimisht derisa të trashet pak salca, rreth 2-3 minuta.

9

Shërbejeni biftekun dhe brokolin menjëherë me orizin e pjekur dhe sipër i hidhni qepët e njoma me pak susam.

Lini një koment