Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
E nxehim paraprakisht furrën në 175 gradë.
E lyejmë me yndyrë dhe miell tepsinë ku do e pjekim.
Në një tas të madh, bashkojmë gjalpin dhe sheqerin në një masë kremoze.
Rrahim brenda vezët, pastaj e përziejmë me gjysmë luge çaji vanilje.
Kombinojmë miellin, kremin e tartarit dhe kakaon dhe i përziejmë mirë në rrahësen e vezëve.
I hedhim brenda arra.
Përhapim gjysmën e kësaj përzierjeje në fund të tepsisë që e kemi bërë gati për pjekje.
Bëjmë shtresën e mesit.
Në një tas mesatar, përziejmë bashkë kokosin, qumështin e kondensuar dhe një lugë gjelle vanilje.
Shtrojmë me kujdes një shtresë të hollë mbi shtresën e çokollatës në tepsi.
Sipër i hedhim çokollatën e mbetur dhe e përhapim mirë.
E pjekim për 45 deri në 50 minuta në furrën që është nxehur që më parë, derisa pjesa sipër të mos shkëlqejë.
E lemë të ftohet në tepsi përpara se ta presim në copa.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment