Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë të kripur.
Ndizeni sobën në nxehtësi të lartë, pastaj zvogëloni nxehtësinë në temperaturë mesatare dhe ziejini patatet rreth 15 minuta.
Kullojini dhe lërini të thahen për një minutë ose dy.
Ndërkohë ngrohni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare.
Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajeni deri sa qepa të jetë zbutur dhe të jetë bërë e tejdukshme, rreth 5 minuta.
Hidhni qimnon, piper, pluhur kerri, masala garam, xhenxhefil dhe kripë dhe gatuajini për 2 minuta më shumë.
Shtoni domatet, qiqrat, bizelet dhe patatet.
Hidhuni qumështin e kokosit dhe lërini të ziejnë 10 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment