Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Merrni një tavë dhe shtoni brenda kubat e akullit me mente (që duhet t'i keni përgatitur më parë).
Thërrmojini mirë.
Shtoni lëngun e limonit dhe atë të ananasit.
Futeni tavën në frigorifer për 2 orë.
Çdo 30 minuta e nxirrni nga frigoriferi dhe e kruani akullin me një pirun në mënyrë që të krijohen kristale.
Në përfundim, kur të jetë gati e servirni nëpër gota ose nëpër limonat që i keni hequr tulin e brendshëm më parë.
Sipas dëshirës mund t’i shtoni brenda edhe pak nga pija juaj e preferuar alkoolike (psh vodka ose rum).
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment