Papare me bukë thekre e djathë dhie. Receta nga Dhurata Thanasi
Në këto kohë më shumë se kurrë djathi i bardhë i punishtes në Lundër është më i rëndësishëm se Parmigiano apo Brie, vaji i ullirit të Kaninës, Himarës dhe Marikajt, më me vlera se avovado e Venezuelës. Ndaj një Papare me bukë thekre, djath dhie, vaj ulliri dhe pak gjalpë me kosto 300 lekë për gjithë familjen nuk ka të paguar!
Përbërësit
5 feta bukë të zezë
2 lugë gjelle gjalpë të freskët
2 lugë gjelle vaj ulliri
1/2 gotë ujë të nxehtë
Djathë i bardhë sipas dëshirës
piper ose spec djegës
Nenexhik (3-4 gjethe)
1 thelbi hudhër e shtypur
Përgatitja
Vendosim një tenxhere në zjarr dhe shkrijmë gjalpin dhe 1 lugë gjelle vaji ulliri.
Shtojmë bukën e ndarë në copëza të vogla dhe e skuqim përreth 10 minuta duke e kaurdisur me një lugë druri.
Shtojmë kripën dhe ujin e nxehtë dhe vazhdojmë të kaurdisim derisa buka të thithë të gjithë lëngun.
Unë pasi i kam hedhur ujin e transferoj Paparen në një tavë dhe e fus për gati 10 min në furrë të parangrohur me temperaturë 200 gr C. E bëj këtë pasi buka në përgjithësi pasi shtohet uji fillon të squllet dhe humb formë.
Pasi e nxjerr nga furra shtojmë djathin e thërrmuar, hudhrat e shtypura nëse i preferoni, rigonin ose nenexhikun e grirë hollë i kaurdisim të
gjitha bashkë dhe i largojmë nga zjarri.
Paparen e shërbejmë në pjata dhe sipër e spërkasim me gjalpë pak djathë dhe nenexhik të freskët!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment