Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Këto petulla marrin pak më shumë kohë sesa petullat e tjera për t’u gatuar, por rezultati dhe shija në fund ia vlejnë!
Në një enë rrihni së bashku vezët me qumështin derisa të bëhen kremoze.
Shtoni më pas të gjithë përbërësit e thatë dhe vazhdoni t’i përzieni.
Shtoni vajin e kokosit dhe i trazoni sërish.
Në një zjarr mesatar vendosni tiganin që nuk ngjit. E lyeni me një spray kundër ngjitjes.
Shtoni dy garuzhde nga masa e petullave që përgatitët.
Rrotullojeni tiganin pak me dorë, derisa masa të shpërndahet në të gjithë sipërfaqen e saj.
E lini të gatuhet për 3-4 minuta nga secila anë.
I shërbeni menjëherë me shurup panje sipër. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment