Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Madje jo vetëm me banane. Le t'i shtojmë edhe disa copëza çokollatash për ta kompletuar akoma më tepër shijen e mrekullueshme të kësaj buke të ëmbël!
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Merrni një tavë keku ose buke dhe shtroni në të një letër kuzhine.
Në një enë të madhe shtypni bananet e qeruara me ndihmën e një piruni.
Shtoni qumështin, vezët, vajin dhe ekstraktin e vaniljes. I përzieni mirë derisa të kombinohen të gjithë përbërësit.
Tani shtoni miellin, sheqerin, sodën, kripën dhe i përzieni me ndihmën e një spatule.
Masën e krijuar e kaloni tek tava dhe e fusni në furrë të piqet për 55-60 minuta.
Sapo të jetë gati, e lini të ftohet për 20 minuta dhe më pas shijojeni. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment