Lakër krokante e pjekur në furrë me djathë

Lakër krokante e pjekur në furrë me djathë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Lakra nuk kushton kushton dhe recetat ku mund ta shfrytëzojmë janë të pafundme!

Ingredientët

  • 2 lakra me madhësi mesatare
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 125 gram djathë parmixhano
  • Kripë, piper të zi për shije

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.

2

Lakrat i ndani me dorë përgjysmë dhe i shtypni pak.

3

Vendosini në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.

4

I spërkasni sipër me vaj ulliri, kripë, piper dhë në fund djathin.

5

I fusni në furrë për 15-20 minuta, derisa gjethet e lakrës të bëhen disi krokante.

Lini një koment