Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Pjata më praktike dhe më e shijshme, që të gjitha amvisat e duan!
Në një tenxhere me ujë e kripë, zieni makaronat.
Pasi të kenë zierë i shtroni në një tavë.
Ndërkohë në një tas bashkoni qumështin, djathin e bardhë, vezët dhe i përzieni mirë.
I rregulloni me pak kripë e piper. Ia shtoni sipër makaronave dhe në fund i shtoni djathin kaçkavall në të gjithë sipërfaqen.
Përgatisni beshamelin. Ju duhen: 80 gram gjalpë i shkrirë, 2 lugë miell, 3 gota qumësht, pak kripë, arrë moskati. Për recetën e plotë kërkoni në Neps.al
E shtoni sipër makaronave dhe e përhapni mirë.
E fusni në furrë për 30 minuta, në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment