Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Kur brenda shijes së mirë, ti gjen edhe pak kalori!
Rrahim vezët me sheqerin derisa të dyfishojnë vëllimin, shtojmë vajin dhe kosin pasi i kemi përzierë bashkë.
Shtojmë miellin ku kemi hedhur më parë fryrësin me vanilje dhe niseshtenë.
Brumin e formuar e ndajmë në dy pjesë, te njëra pjesë hedhim 2 lugë kakao dhe te tjetra dy lugë miell.
E vendosim në tavë të lyer më parë me gjalpë dhe miell. Shtrojmë pjesën e bardhë në fillim pastaj pjesën tjetër.
Me një shkop kuzhine krijojmë ca valëzime në brumë. E pjekim për 40 minuta në temperaturë 180 gradë. E shijojmë me çaj.
Shënim: Del më i bukur kur gatuhet me miell të bardhë pasi efekti dy ngjyrësh është më i theksuar.
Receta e plotë marrë nga blogu i gatimit: papare_thebeautyofsmallthings
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment