Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Merri të gjitha perimet që ke në frigorifer, hidhi një sy recetës dhe të siguroj se diçka e shijshme do të dalë në dritë....
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën dhe më pas patatet e prera në formë rrumbullake. Nga fundi shtoni karotën dhe e lini për 5 minuta.
Merrni një tavë dhe shtroni në të masën që sapo përgatitët. Shtoni proshutën e ndarë në copa të vogla (nëse dëshironi mund ta skuqni më parë ose jo).
Në një enë rrihni qumështin me vezët, shtoni kripë, piper dhe arrë moskat.
Salcën e shtoni sipër perimeve. Në fund shtoni djathin. Tani e fusni tavën në furrë për 25 minuta në temperature 200 gradë celsius.
Kësaj tave mund t’i shtoni edhe perime të tjera sipas dëshirës dhe nevojës. Ju bëftë mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment