Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Filloni me përgatitjen e shurupit, duke vendosur në një tenxhere në zjarr mesatar, ujin dhe sheqerin, derisa uji të jetë gati për të vluar dhe sheqeri të jetë shkrirë. Shurupin e përgatitur vendoseni në frigorifer për rreth 30 minuta.
Hidhni në blender kastravecat e prerë në copa dhe grijini derisa të jetë krijuar një masë homogjene. Shtoni pak ujë, nëse është e nevojshme, për të lehtësuar procesin e përzierjes.
Mbi një tas vendosni një kullesë, në të cilën vendosni një filter kafeje dhe hidhni mbi të përzierjen e kastravecit dhe kullojeni derisa të përftoni maksimumin e lëngut.
Më pas përzieni së bashku shurupin e përgatitur, lëngun e kastravecit dhe lëngun e limonave. Kjo pije konsumohet e ftohtë.
Receta marrë nga: Veggies Tirana
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment