Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Tiramisuja është një ndër ëmbëlsirat më të preferuara në vendin tonë. Ajo rezulton gjithashtu edhe si një ndër më të shiturat në pastiçeritë e vendit dhe shumë e konsumuar edhe në restorante.
Shija e biskotave specifike për tiramisunë, kafeja, por edhe një sërë elementësh të tjerë e bëjnë këtë ëmbëlsirë të njohur italiane, t’i meritojë të gjithë komplimentet.
Tani e vërteta është, se kur e përgatit vetë, merr dyfsh kënaqësi.
Prandaj, si thua, nisim nga puna?
Çfarë na nevojitet:
Përgatitja:
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment