Tiramisuja është një ndër ëmbëlsirat më të preferuara në vendin tonë. Ajo rezulton gjithashtu edhe si një ndër më të shiturat në pastiçeritë e vendit dhe shumë e konsumuar edhe në restorante.
Shija e biskotave specifike për tiramisunë, kafeja, por edhe një sërë elementësh të tjerë e bëjnë këtë ëmbëlsirë të njohur italiane, t’i meritojë të gjithë komplimentet.
Tani e vërteta është, se kur e përgatit vetë, merr dyfsh kënaqësi.
Prandaj, si thua, nisim nga puna?
Çfarë na nevojitet:
500 gram djathë Mascarpone
6 vezë të freskëta (të verdhat veç nga të bardhat)
1 pako Hoopla
120g sheqer
4 lugë kafe turke ose ekspres (të zierë për 5 minuta në një tenxhere me ujë)
1/2 gotë me sheqer
300-400g biskota Savoiardi
kakao e hidhur për spërkatje në fund
Përgatitja:
Rrahim me rrahësin elektrik të verdhat e vezëve dhe sheqerin derisa të bëhen si shkumë, afërsisht pesë minuta.
Djathin Mascarpone e punojmë pak me pirun ose me lugë që të bëhet si krem dhe e shtojmë në tasin me të verdhat e vezëve. Vazhdojmë ta përziejmë me rrahësin elektrik një deri në dy minuta.
Bëjmë marengë me të bardhat e vezëve, i shtojmë tek tasi i kremit dhe i përziejmë me kujdes nga poshtë lart me spatula ose me lugë druri.
Rrihni me rrahës elektrik dhe hooplan dhe i përzieni të tri masat bashkë.
Biskotat i lagim tek kafeja e vakët (nuk duhet të qullen shumë) dhe i vendosim në tavë pranë njëra-tjetrës duke krijuar një shtresë, hedhim sipër një shtresë me krem, vazhdojmë me një shtresë tjetër biskotash me kafe dhe përsëri një shtresë kremi.
E spërkasim me kakao të hidhur.
E mbulojmë me letër alumini ose me qese kuzhine dhe e lëmë në frigorifer për një natë. Ju bëftë mirë!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment