Fantastike për t’u shijuar në çdo kohë të ditës! Kjo është receta e tartës me reçel fiku

Fantastike për t’u shijuar në çdo kohë të ditës! Kjo është receta e tartës me reçel fiku

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 20 minuta Koha e gatimit: 40 minuta

Përgatitja e kësaj ëmbëlsire do të shtonte edhe më shumë atmosferën duke e shijuar në familje apo mes miqsh. Çfarë po pret atëherë?

Ingredientët

  • 5 lugë gjelle me kos
  • 150 gram reçel fiku
  • 2 gota miell
  • 5 lugë gjelle sheqer
  • 2 filxhanë kafe margarinë
  • 1 vezë
  • 1/2 lugë kafe me sodë

Udhëzimet

1

Në një tas rrihni vezën, sheqerin dhe sodën. I përziejmë dhe shtojmë kosin.

2

Vijojmë përzierjen derisa masa të jetë bërë homogjene.

3

Në vijim, masën e përgatitur e shtojmë nga pak tek mielli që kemi vendosur në një tas dhe përgatisim brumin me dorë.

4

Pasi brumi është shndërruar në një masë homogjene e hapim në tavolinën e punës në formën e një pete të trashë, e cila nuk duhet të jetë më e trashë se një centimetër.

5

Para se të hapim petën kujdesemi që mënjanë të lëmë një masë brumi më vete, të cilën do ta përdorim për shiritat që do vendosim mbi tartë.

6

Petën e përgatitur e vendosim në një tavë. Sipër saj shtrojmë masën e reçelit.

7

Në fund marrim brumin që kemi lënë mënjanë, e ndajmë në shirita të hollë dhe e vendosim në formën e rombave mbi reçelin që kemi shtruar.

8

Shiritat nëse dëshironi mund t’i lyeni me vezë me ndihmën e një furçe kuzhine.

9

Piqet në furrë, derisa shiritat e sipërm të marrin ngjyrë të artë në të kuqërremtë përreth 40 minuta. Ju bëftë mirë!

 

Lini një koment