Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Duhet t'i provoni këto qofte. Nuk kanë as bukë, as mish, por janë qoftet më të mira që keni ngënë ndonjëherë! Më falendero më vonë!
Qëronii patatet dhe i grini imët me një rende.
I kaloni në një enë të madhe. Shtoni me radhë të gjithë përbërësit e tjerë dhe trazojeni mirë masën.
Formoni disa toptha të vegjël dhe i vendosni për t'i skuqur në një tigan me vaj luledielli (që duhet të jetë nxehur më parë).
I skuqni mirë nga të dyja anët dhe i shijoni të ngrohta!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment