Çaji i nenexhikut është një mënyrë e freskët dhe e shijshme për të qëndruar të shëndetshëm, për të forcuar sistemin imunitar dhe për të reduktuar dhimbjet. Kjo është një bimë që fare mirë mund të kultivohet edhe në shtëpi, mjafton ta lini në zona me hije.
Gjethet e saj duhet të mblidhen në mëngjes, kur kanë edhe maksimumin e benefiteve për shëndetin. Komponenti ‘menthol’ i jep kësaj bime fuqi për të bërë mrekulli në organizmin tonë. Të thëna në mënyrë të përmbledhur, këto janë 9 arsyet pse duhet të pini një filxhan çaji nenexhiku në ditë.
Qetëson çrregullimet në stomak.
Përmirëson tretjen.
Trajton problemet me erën e keqe të gojës.
Lufton të ftohtin dhe gripin.
Largon ethet.
Përmirëson përqëndrimin dhe vetëdijen.
Parandalon të vjellat.
Redukton stresin.
Promovon lëkurë dhe flokë të shëndetshëm.
*Megjithatë kujdes! Në rast shtatzënie apo mjekimi me medikamente të caktuara, duhet të bisedoni paraprakisht me mjekun tuaj!
Përgatitja: Thjesht vendosni gjethet në ujë të vluar, lërini disa minuta në infuzion dhe shijoni çajin tuaj!
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment