Çaji i nenexhikut është një mënyrë e freskët dhe e shijshme për të qëndruar të shëndetshëm, për të forcuar sistemin imunitar dhe për të reduktuar dhimbjet. Kjo është një bimë që fare mirë mund të kultivohet edhe në shtëpi, mjafton ta lini në zona me hije.
Gjethet e saj duhet të mblidhen në mëngjes, kur kanë edhe maksimumin e benefiteve për shëndetin. Komponenti ‘menthol’ i jep kësaj bime fuqi për të bërë mrekulli në organizmin tonë. Të thëna në mënyrë të përmbledhur, këto janë 9 arsyet pse duhet të pini një filxhan çaji nenexhiku në ditë.
Qetëson çrregullimet në stomak.
Përmirëson tretjen.
Trajton problemet me erën e keqe të gojës.
Lufton të ftohtin dhe gripin.
Largon ethet.
Përmirëson përqëndrimin dhe vetëdijen.
Parandalon të vjellat.
Redukton stresin.
Promovon lëkurë dhe flokë të shëndetshëm.
*Megjithatë kujdes! Në rast shtatzënie apo mjekimi me medikamente të caktuara, duhet të bisedoni paraprakisht me mjekun tuaj!
Përgatitja: Thjesht vendosni gjethet në ujë të vluar, lërini disa minuta në infuzion dhe shijoni çajin tuaj!
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment