Inflamacioni është një proces natyral që ndihmon trupin tuaj të shërohet dhe të mbrohet nga dëmtimi. Ai është reagim i sistemit imunitar për të shëruar një plagë, përballuar një traumë, apo për të luftuar mikrobe dhe viruse patogjene.
Megjithatë inflamacioni është i dëmshëm kur bëhet kronik.
Inflamacioni kronik mund të zgjasë për javë, muaj apo vite dhe mund të jetë i lidhur më një sërë problemesh serioze shëndetësore. Thënë kjo, ushqimet që ju zgjidhni apo shmangni mund të bëjë vërtet diferencën kur vjen puna tek niveli i inflamacionit.
Ushqimet që luftojnë inflamacionin:
- Xhinxheri
- Jeshillëqet (brokoli, spinaqi, rukola, sallata jeshile).
- Shafrani i Indisë
- Lajthitë, bajamet
- Boronicat
- Manaferrat
- Luleshtrydhet
- Çokollata e zezë

Ushqimet që shkaktojnë inflamacion:
- Ushqimet e skuqura
- Vaji i lulediellit
- Ushqimi i përpunuar (Fast-Food)
- Sheqeri i përpunuar
- Produktet e bulmetit (qumështi, djathi, veza, kosi)./neps.al
Lini një koment