Cilat janë ushqimet që përshpejtojnë procesin e plakjes?
Neps ju rendit 7 prej tyre:
Patatet e skuqura
Patatet e skuqura në temperaturë të lartë përmbajnë radikale të lira të cilat dëmtojnë thelbësisht lëkurën tuaj.
Buka e bardhë
Kur karbohidratet e rafinuara integrohen me proteinat, përkthehen në sëmundje kronike dhe përshpejtojnë procesin e plakjes.
Sheqeri i bardhë
Sheqeri është një ndër faktorët kryesorë që shkakton aknet dhe si rrjedhojë dëmton kolagjenin e lëkurës.

Margarina
Studimet tregojnë se ata njerëz që nuk konsumojnë margarinë, kanë më pak rrudha dhe më pak dëmtime në lëkurë.
Mishi i përpunuar
Hot-dog, bacon, salsicet janë të gjitha një shembull i mishit të përpunuar të cilat janë të dëmshme për lëkurën tuaj.
Alkooli
Alkooli i “vjedh” trupit tuaj vitaminën A që është esenciale për rigjenerimin e qelizave.
Patatinat
Janë të bëra me vaj vegjetal dhe prandaj shkaktojnë probleme me sistemin e frymëmarrjes dhe ulin sistemin imunitar./neps.al
Lini një koment