5 lloje ҫajrash që bëjnë mrekulli për sistemin imunitar
Gjëja e parë që na vjen ndërmend sapo nisim të ndjejmë simptomat e para të një ftohjeje apo gripi është të përgatisim një filxhan ҫaj.
Pra ҫaji si mjekim nuk është aspak një risi dhe veҫanërisht në kulturat aziatike është përdorur me shekuj për të ndihmuar sistemin imunitar. Ja cilët janë 5 llojet e ҫajrave që përmirësojnë sistemin imunitar.
Ҫaji jeshil
I pasur me “catechin” një lloj polifenoli që ka ndikim të mirë në organzimin njerëzor dhe i pasur me antioksidantë.
Ҫaji i turmerikut
Ul inflamacionin në trup dhe ka veti të forta antioksiduese.
Ҫaji i zi
Ndihmon sistemin imunitar falë polifenoleve “theaflavin”.
Ҫaji i bardhë
Ka veti të ngjashme antioksiduese si ҫaji jeshil.
Ҫaji i xhinxherit
Ka veti antiinflamatore dhe antioksiduese. Trajton infeksionet.
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Lini një koment