4 arsye pse kikirikët janë ushqim i domosdoshëm për ju
Edhe pse kikirikët janë të dendur me energji (me shumë kalori dhe yndyra) studimet tregojnë se kikirikët dhe gjalpi i tyre mund të ulin kolesterolin dhe trigliceridet pa shtuar peshë fare.
Gjithashtu ata ndihmojnë në kontrollimin e nivelit të sheqerit në gjak. Hulumtimet tregojnë se duke ngrënë gjalpë kikiriku apo vetëm kikirikë mund të ndihmojë në kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak gjatë ditës, edhe pas ngrënies së një dreke me shumë karbohidrate.
Ju duhet të konsumoni kikirikë ose gjalp kikiriku për këto arsye:
1.Trup me më pak dhjamë
Ngrënësit e kikirikëve dhe gjalpit të tyre kanë një trup me më pak dhjamë edhe pse ata hanë më shumë kalori.
2.Yndyrnat e mira
Kikirikët ndihmojnë në humbjen e peshës dhe janë të mbushur me vlera ushqyese dhe yndyrë të mirë.
3.Ngritin fuqinë e memories
Kikirikët janë ushqimi i trurit.
4.Janë lëndë ushqyese mbrojtëse
Duke i hapur gëzhojat e kikirikit zbuloni një pako ushqyese me ushqim mbrojtës të natyrshëm. Kikirikët ofrojnë komponente unike bioaktive që veprojnë si antioksidantë dhe janë treguar si parandalues të sëmundjeve.
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment