Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 325 °.
Tavën e pjekjes lyejeni me një një llak pjekje.
Në një tas të madh kombinoni miellin, sodë buke dhe kripë.
Përzijeni mirë dhe duke përdorur një mikser dore hidhni sheqerin dhe gjalpin dhe përzijini rreth 3 minuta.
Shtoni vezët dhe tundini fort deri sa të formohet një masë.
Shtoni dhallë, vanilje dhe salcë molle deri sa të formohet një masë.
Shtoni përbërësit e lagësht në përzierjen e miellit dhe përzijini fort.
Butësisht shtoni boronicat.
Vendoseni brumin në tavën e përgatitur dhe piqeni kekun derisa një kruajtëse dhëmbësh të dalë e pastër, rreth 30-32 minuta.
Shërbejeni në temepraturën e dhomës.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment