Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 325 °.
Tavën e pjekjes lyejeni me një një llak pjekje.
Në një tas të madh kombinoni miellin, sodë buke dhe kripë.
Përzijeni mirë dhe duke përdorur një mikser dore hidhni sheqerin dhe gjalpin dhe përzijini rreth 3 minuta.
Shtoni vezët dhe tundini fort deri sa të formohet një masë.
Shtoni dhallë, vanilje dhe salcë molle deri sa të formohet një masë.
Shtoni përbërësit e lagësht në përzierjen e miellit dhe përzijini fort.
Butësisht shtoni boronicat.
Vendoseni brumin në tavën e përgatitur dhe piqeni kekun derisa një kruajtëse dhëmbësh të dalë e pastër, rreth 30-32 minuta.
Shërbejeni në temepraturën e dhomës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment