Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani spagetit sipas udhëzimeve të paketimit.
Kullojini duke rezervuar 1 filxhan ujë makaronash.
Ndërkohë, në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, hidhni vajin të ngrohet.
Shtoni hudhër dhe gatuajeni 1 minutë, pastaj shtoni krem, supë, dhe 1/2 filxhan ujë të rezervuar makaronash.
Shto spagetit e gatuar dhe lerini deri sa makaronat të vishen plotësisht.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni djathin e shkrirë.
Hidhni ngadalë duke shtuar më shumë ujë makaronash derisa salca arrin konsistencën e dëshiruar.
Shtoni kripë dhe piper dhe garnizojeni me qepët e njoma para se t'i sherbeni.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment