3 zëvendësuesit e miellit që shijojnë po aq shumë sa mielli i grurit
Mielli i grurit është konsideruar gjithmonë miell i shëndetshëm, por plot gluten, madje shpeshherë edhe si faktor alergjie tek persona të ndryshëm. Prandaj studiuesit e ushqimit kanë ardhur në ndihmë me zgjidhje alternative, duke sugjeruar disa lloje të tjera mielli.
1.Miell bajamesh
Ky lloj mielli është një burim i fortë i kalciumit dhe magnezit. Mund ta përdorni për gatime të ndryshme, edhe për të pjekur pulë ose peshk.
2.Miell nga bananet jeshile
Mielli i bananeve është më i pasur me niseshte, e cila nuk përthithet plotësisht nga trupi dhe i’u bën të ndiheni më të plotë gjatë ditës.
3.Miell lajthie
E mbushur me proteina (rreth 21 gram për filxhan) dhe me fibra, ky pluhur pa gluten mban një aromë të këndshme në sajë të një aromë prej dheu nga rrënjët e saj. Këtë miell mund ta përdorni kur gatuani mish ose hamburger.
Secili ftrut i thatë ka përfitimet e veta shëndetësore—por disa janë në krye kur bëhet fjalë për këtë lëndë ushqyese të ngopshme. Ka shumë gjëra të mrekullueshme për ta—përfshirë faktin që janë një paketë e vogël e mbushur me...
Dieta më e mirë për jetëgjatësi është ajo që përfshin shumë fruta, arra dhe bishtajore, perime dhe drithëra të plota. Ushqimet që duhet të kufizohen ose të shmangen për jetëgjatësi përfshijnë ato të pasura me sheqer të shtuar, yndyrë...
Shalqini është frut shekullor, i lëngshëm dhe i ëmbël dhe shumë e shohin atë si një ëmbëlsirë të përsosur për të shuar etjen gjatë vapës së verës. Këtu janë disa nga përfitimet kryesore shëndetësore të tij: 1-Ju ndihmon të...
Lini një koment