E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Pica u shpik për herë të parë në Napoli, Itali si një vakt i shpejtë, i përballueshëm dhe i shijshëm për napolitanët e klasës punëtore. Ndërsa ne të gjithë e njohim dhe e duam sot, pica në fakt nuk fitoi pëlqim masiv deri në vitet 1940, kur italianët emigrantë sollën fetat e tyre klasike në Shtetet e Bashkuara.
Si e mori emrin pica? Pica mund të vijë nga fjala greke “pitta” që do të thotë “byrek”, ose fjala langobardike “bizzo” që do të thotë “kafshoj”. Ajo u regjistrua për herë të parë në një tekst latin të vitit 997 në Itali dhe u fut në një fjalor italisht-anglisht në 1598 si “një tortë e vogël”.
Fakte interesante rreth picave:
1.Duke dëgjuar vetëm fjalën “Pica”, na sjell një buzëqeshje të madhe në fytyrat tona. Nuk ka rëndësi nëse jeni adhurues i kores së hollë apo jo, një gjë është e sigurtë nuk ka asgjë më të shijshme sa pica.
(Nëse të shkoi mendja për një picë tani shko mënjëherë në SNAPFOOD. Mund të përfitoni edhe kthim lekësh për porosinë tuaj me Cashback).
2.Studiuesit italianë pohojnë se konsumimi i rregullt i picës mund të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të kancerit të ezofagut me 59%, kancerit të gojës me 34% dhe kancerit të zorrës së trashë me 26%.
(Që edhe ti të hash një picë si Italian i vërtetë e gjen tek “Restorant Verona” në SNAPFOOD, shija e njëtjë si në Itali).
3.Emri i picës Margherita mori emrin nga Mbretëresha Margherita e Savojës në vitin 1889 kur ajo i kërkoi kuzhinierit të bënte një version picash për të me mbushje mocarela, domate dhe borzilok.
Dhe sigurisht një Margherita super mund ta shijoni nga kuzhina e restorantit “Juvenilja” kudo që të jeni SNAPFOOD e sjell tek ju në kohë rekord.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment