KËSHILLA

12 këshilla të rëndësishme që duhet t’i kesh parasysh në këto ditë të nxehta

Vendi po përballet me temperatura të larta, prandaj kujdesi për shëndetin këto muaj duhet të jetë parësor.

Më poshtë po rendisim 12 këshilla të rëndësishme që duhet t’i keni parasysh të gjithë, pavarësisht moshës:

 

 1. Kujdesuni për veten, të moshuarit dhe fëmijët
 2. Njihuni me parashikimin e motit
 3. Përgatituni për të shmangur vapën
 4. Konsumoni shumë ujë, shmangni alkoolin dhe pijet me kafeinë
 5. Vishuni në përshtatje me motin
 6. Pakësoni lëvizjet kur është vapë
 7. Mbani freskët shtëpinë tuaj
 8. Qendroni në ambientet e brendshme ose të jashtme, aty ku është më fresk
 9. Makinat e mbajnë shumë nxehtësinë. Shmangni qendrimin në hapësirat e mbyllura
 10. Jini të vëmendshëm ndaj problemeve shëndetësore të lidhura me vapën.
 11. Freskoni trupin me ujë dhe konsumoni shumë ujë
 12. Mësoni numrat e emergjencës për çdo të papritur që mund të ndeshni.

Image result for summer gif

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply