Jeta mund të jetë plotë tensione dhe me shqetësime, të cilat mund duhet t’i heqësh qafe me netët e qeta të ulura në ballkon ose duke biseduar me miqtë dhe duke shijuar një shishe verë me ushqime të mira.
Shpesh mjaftojnë gjërat e thjeshta, të cilat janë shumë të shijshme dhe që bëhen interesante kur i gatuan me njerëzit që do pa e vrarë mendjen për detajet dhe përfundimin.
Ne kemi zbuluar një recetë perfekte për të kaluar disa orë intime dhe të lumtura me miqtë tuaj.
Përbërësit:
2 patate të ëmbla, të prera në feta të holla
3 panxharë të kuq, të prera në feta të holla
2-3 panxharë të vegjël të verdhë, të prera në feta të holla
1 hudhër
1/3 filxhan vaj ulliri
1/4 lugë çaji kripë e hollë
1 lugë çaji kripë e trashë
1/8 lugë çaji piper i zi
Disa bimë të freskëta sipas dëshirës, si sherbelë, majdanoz dhe rigon.
Përgatitja:
1.Ngroheni paraprakisht furrën në 400 gradë. Lyeni me anë të një furçe tavën me vaj ulliri.
2.Miksoni 1/4 lugë çaji kripë, me 1/8 lugë çaji piperi të zi dhe 1/3 filxhan me vaj ulliri, të cilën vendoseni mënjanë.
3.Vendosini me radhë patatet dhe patëllxhanët në formën e gjysmë rrethit, ndërsa ruani një vend të vogël për të vendosur hurdhrën. Lyeni perimet me anë të një furçe me masën e vajit të ullirit të përgatitur më herët.
4.Më pas hidhini sipër kripën e trashë, ndërsa më pas hidhini sipër bimët e freskëta. Vendosni në furrë për një orë, perimet duhet të jenë të buta dhe të thekura në pjesën e sipërme.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment