Jeta mund të jetë plotë tensione dhe me shqetësime, të cilat mund duhet t’i heqësh qafe me netët e qeta të ulura në ballkon ose duke biseduar me miqtë dhe duke shijuar një shishe verë me ushqime të mira.
Shpesh mjaftojnë gjërat e thjeshta, të cilat janë shumë të shijshme dhe që bëhen interesante kur i gatuan me njerëzit që do pa e vrarë mendjen për detajet dhe përfundimin.
Ne kemi zbuluar një recetë perfekte për të kaluar disa orë intime dhe të lumtura me miqtë tuaj.
Përbërësit:
2 patate të ëmbla, të prera në feta të holla
3 panxharë të kuq, të prera në feta të holla
2-3 panxharë të vegjël të verdhë, të prera në feta të holla
1 hudhër
1/3 filxhan vaj ulliri
1/4 lugë çaji kripë e hollë
1 lugë çaji kripë e trashë
1/8 lugë çaji piper i zi
Disa bimë të freskëta sipas dëshirës, si sherbelë, majdanoz dhe rigon.
Përgatitja:
1.Ngroheni paraprakisht furrën në 400 gradë. Lyeni me anë të një furçe tavën me vaj ulliri.
2.Miksoni 1/4 lugë çaji kripë, me 1/8 lugë çaji piperi të zi dhe 1/3 filxhan me vaj ulliri, të cilën vendoseni mënjanë.
3.Vendosini me radhë patatet dhe patëllxhanët në formën e gjysmë rrethit, ndërsa ruani një vend të vogël për të vendosur hurdhrën. Lyeni perimet me anë të një furçe me masën e vajit të ullirit të përgatitur më herët.
4.Më pas hidhini sipër kripën e trashë, ndërsa më pas hidhini sipër bimët e freskëta. Vendosni në furrë për një orë, perimet duhet të jenë të buta dhe të thekura në pjesën e sipërme.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment