Vezë të pjekura me djathë dhe gjalpë

Vezë të pjekura me djathë dhe gjalpë

Persona: 12
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 40 minuta

Si ju duken për të nisur ditën?

Ingredientët

  • 12 vezë të mëdha
  • 1 qepë e njomë e grirë imët
  • 5 lugë gjelle gjalpë pa kripë dhe i shkrirë
  • 1 filxhan me djathë çedar të grirë imët
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.

2

Merrni tavën specifike me muffins dhe e lyeni me gjalpë.

3

Tek secila prej vendeve thyeni nga një vezë.

4

I shtoni pak kripë, piper dhe pak qepë të njomë të grirë imët. Nëse dëshironi mund t’i shtoni edhe proshutë të tymosur.

5

I shtoni edhe djathin çedar.

6

Futeni tavën në furrë për 15-20 minuta.

7

Kur të jenë gati i nxirrni, i lini 10 minuta të ftohen dhe më pas përdorni një thikë për anësoret, për t’i servirur vezët pa i prishur formën.

8

Ju bëftë mirë!

Lini një koment