Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Praktike dhe shumë e thjeshtë për t'u realizuar nga çdo amvisë!
Pasi keni zierë mirë vezët, i ndani përgjysmë.
I merrni pjesën e verdhë, e kaloni në një enë dhe e shtypni me një pirun.
Ndërkohë pjesët e bardha të vezës i kaloni në një skarë, ose në pamundësi në një toster. Uleni kapakun e tostit butësisht, pa e dëmtuar vezën.
Ndërkohë tek enë ku keni të verdhat e vezëve shtoni majonezën, mustardën dhe specin e kuq pluhur.
I përzieni mirë derisa përbërësit të kombinohen më njëri-tjetrin.
Rregullojeni shijen me kripë e piper.
Transferojeni masën për disa minuta në frigorifer derisa të jetë gati për t’u përdorur.
Pasi vezët të jenë pjekur aq sa doni ju, i radhisni në një enë dhe filloni i mbushni me nga një lugë gjelle me masën që përgatitët.
Vezët janë për gati për t’u shijuar. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment