Vera nuk mund të kalojë pa recetën e domateve të mbushura me beshamel

6 domate të pjekura, por të forta
300 gr mish i grirë
1 qepë e grirë
250 ml salcë beshamel
1 gjethe dafinë
1/2 gote verë e bardhë
3-4 lugë vaj ulliri
2-3 rrënjë karafili
Kripë

1.Hiquni bishtat domateve, zbrazini nga farat dhe tuli, hidhuni pak kripë dhe vërini përmbys që të kullojnë.

2.Në një tigan, skuqni qepën me vaj ulliri, shtoni mish, fërgojini pak sa të marrin ngjyrë dhe shuajini me verë të bardhë, përpara se të hidhni tulin e hequr të domateve.

3.Shtojini përzierjes gjethen e dafinës dhe rrënjët e karafilit, provojeni për kripë dhe shtojini sipas shijes tuaj, ndërsa lini gjithçka të gatuhet në zjarr mesatar, duke përzier herë pas here, derisa të mpaket dhe të mblidhet.

4.Me mbushjen e përgatitur mbushni domatet e qëruara, vendosini në një tavë pjekjeje dhe mbulojini domatet me salcën beshamel.

5.Piqini në furrë me 200 gradë derisa të tkurren dhe lëshojnë aromën dhe shijen e tyre.

 

 

Lini një koment