Vëmendje! Këto ushqime nuk duhet t’i konsumoni për mëngjes
Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i një dite sepse trupi mund të furnizohet me ushqyesit e nevojshëm për një energji të vazhdueshme gjatë ditës.
Gjithçka që ju hani në mëngjes ka mundësinë ose t’ju bëjë më të shëndetshëm ose të nxisë sëmundjet dhe t’ju bëjë të shtoni në peshë.
Mëngjesi nuk është një vakt që mund të anashkalohet.
Nëse e shmangni atë do të shtoni në peshë, do të ndiheni më të plogësht dhe jo të kthjellët.
Cilat janë ushqimet që nuk duhet të konsumoni në mëngjes?
1.Ëmbëlsirat
Ëmbëlsirat e mbushin trupin me sheqer.
Një petull e ëmbël ka 20-50 gramë sheqer, që e detyron trupin të sekretojë më shumë insulinë.
Luhatjet e sheqerit në gjak bëhen më ekstreme dhe nxisin urinë edhe nëse keni ngrënë mëngjes.
Ju do të keni dëshirë për më shumë karbohidrate.
Mjafton një ëmbëlsirë në mëngjes që të futeni në një rreth vicioz të ushqyerjes së keqe.
2.Simitet me salçice
Salçicet me bukë përmbajnë sasi të mëdha të kripës gjë që rrit frikshëm tensionin e gjakut.
Nëse vuani nga hipertensioni, ky ushqim mund të rrisë ndjeshëm rrezikun e ishemisë.
Përveç kësaj, salçicet konsiderohen një ushqim i përpunuar që rrit rrezikun e disa llojeve të tumoreve.
3.Brumërat
Byrekët e produkte të tjera të brumit nuk duhen ngrënë në mëngjes.
Kaloritë, yndyrnat e ngopura dhe karbohidratet e përpunuara rrisin rrezikun e diabetit të tipit 2 dhe sëmundjeve kardiovaskulare.
Nëse nuk hiqni dorë prej tyre, përpiquni t’i konsumoni më rrallë.
4.Drithërat me ngjyrues
Fëmijët i adhurojnë drithërat, veçanërisht ato shumëngjyrëshe. Megjithatë, prindërit duhet të dinë që drithërat nuk janë një zgjedhje e zgjuar për shëndetin e fëmijës.
Së pari, ato janë të mbushura me sheqer dhe kalori boshe.
Së dyti, ushqimet me ngjyrues dyhsohet se i bëjnë fëmijët hiperaktivë.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment