“Varka me perime”. Recetë e veçantë amerikane që nuk duhet lënë pa provuar!
Për këtë recetë ju nevojiten:
1 bukë si në foto
6 vezë
1 lugë gjelle qumësht
Speca të prerë imët
Kërpudha të prera imët
1 lugë gjelle qepë e kuqe e grirë imët
½ filxhan me mozzarella e grirë imët
Pak majdanoz i freskët
Domate qershizë për servirje
kripë, piper
Tek veza e rrahur shtoni kërpudhat, specat, djathin, qepën, kripë, piper, qumështin.
I hiqni bukës tulin e brendshëm
Brenda shtoni masën me vezë
Sipër i shtoni djathin e mbetur. E fusni në furrën e parangrohur për 35 minuta në 200 gradë. Në fund e servirni sipër me domatet e ndara përgjysmë dhe pak majdanoz. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment