Tortelini me perime të pjekura dhe salcë pesto të freskët

Tortelini me perime të pjekura dhe salcë pesto të freskët

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Kjo recetë me tortelini është shumë praktike sa herë që doni të shijoni diçka të shijshme. Për më shume shije, peston duhet ta përgatisni vetë. Recetën e kësaj salce mjafton ta kërkoni në faqen e Nepsit.

Ingredientët

  • 2 kungulleshka
  • 2 speca të kuq
  • 1 qepë e kuqe e prerë në rrathë
  • 200 gram kërpudha
  • 200 gram pomodorini
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 pako tortelini të gatshme
  • 150 gram spinaq
  • 1 filxhan pesto e bërë në shtëpi
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. Merrni një tavë, shtroni një letër kuzhine dhe vendosni në të kungujt, specat, qepën dhe kërpudhat.

2

Përveç qepëve që duhen prerë në rrathë, të tjerat i prisni në copa të vogla.

3

Shtoni edhe domatet, spinaqin, hudhrën.

4

I shtoni sipër kripë, piper dhe vaj ulliri. I përzieni mirë.

5

I fusni në furrë për 10-15 minuta.

6

Teksa perimet po gatuhen, zieni në një tenxhere me ujë dhe kripë tortelinit.

7

I kaloni më pas në një tas të madh, sipër shtoni perimet, peston, kripë dhe piper. I përzieni mirë.

8

Shërbejini të ngrohta duke i shtuar sipër djathë parmexhano të grirë imët.

Lini një koment