Tortë me çokollatë, aromë portokalli dhe pakëz pikante
Shumë ekonomike, me përbërës fare të thjeshtë, kjo tortë aromatike me çokollatë është ëmbëlsira perfekte për mëngjesin e duhur ose për të shoqëruar një filxhan çaj pasdite. Një ëmbëlsirë me shije vërtet të veçantë falë lëkurës së portokallit dhe piperit të kuq.
Përbërësit:
200 gr çokollatë e zezë
200 gr miell 00
100 gram sheqer
50 gr vaj misri
2 vezë
1 gotë qumësht
½ bustine maja për ëmbëlsirat
1 lugë gjelle lëkurë portokalli e grirë
Pak piper i kuq pluhur
Përgatitja:
Shkrini çokollatën në mikrovalë në një tas të madh ku mund të shtoni më pas edhe përbërësit e tjerë.
Shtoni vajin, më pas sheqerin, vezët, lëkurën e portokallit dhe pak piper të kqu pluhur sipas shijes. Përzieni mirë çdo përbërës para se të shtoni atë të radhës.
Shtoni miellin pak nga pak dhe me ndihmën e qumështit formoni një brumë të butë dhe fluid.
Ndizni furrën në 190 gradë
Shtoni majanë me anë të një site të vogël.
Vendoseni brumin në një tepsi të lyer me gjalpë dhe vendoseni në furrë. Kontrolloni pjekjen me anë të një kunje dhëmbësh pas gjysmë ore. Kunja duhet të dalë e thatë.
Lëreni tortën të thahet në furrë disa minuta, më pas nxirreni nga forma dhe lëreni të vaket para se ta shërbeni. Mund të shijohet edhe e ftohtë.
Dekorojeni me petale të thata lulesh ose spërkateni me sheqer pluhur.
*Këshilla
Portokalli dhe piperi i japin një shije të gjallë tortës, por mund të bëhet edhe pa këto të dyja.
Nëse përdorni çokollatë me qumësht, reduktojeni sasinë e sheqerit që do të përdorni.
Përdorimi i vajit në vend të gjalpit e bën tortën më të lehtë për ata që duan të ndjekin një dietë të varfër në yndyra. Dhe vaji i misrit është një alternativë e mirë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment