Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Vendosni gjalpin dhe 165 gr sheqer në një mikser dhe rrihini derisa të formohet një masë.
2.Shtoni 1 vezë derisa të kombinohen mirë. Shtoni miell, pluhur pjekje dhe një majë luge kripë.
3.Prisni një të tretën e brumit, rrafshojeni në një drejtkëndësh dhe mbylleni në mbështjellës plastik.
4.Gjithashtu pjesën tjetër të brumit mbylleni në mbështjellës plastik. I ftohni të dyja copat e brumit për 2 orë.
5.Ngroheni furrën në 200 ° C. Një tavë drejtkëndëshe 20cm x 30cm x 5cm mbështilleni me letër furre, duke lënë një dalje prej 3cm.
6.Merrni pjesën e madhe të brumit dhe lyejeni me miell, pastaj shtrojeni tek tava dhe anësoret shpojini me pirun.
7.Vendoseni tavën në furrë për 20-25 minuta deri sa baza e brumit të marrë ngjyrë të artë.
8.Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet plotësisht.
9.Merrni pjesën e vogël të brumit dhe priteni në shirita të gjata me gjerësi 6 cm për ta rreshtuar në anët e tavës.
10.Vendoseni në frigorifer ndërsa bëni mbushjen.
11.Ulni nxehtësinë e furrës në 160 ° C. Për të bërë mbushjen, rrihni lehtë 4 vezët e mbetura. Vendosni ricotta dhe djathin krem në një mikser dhe rrihini derisa masa të bëhet kremoze.
12.Shtoni vaniljen, 1 filxhan sheqer për t’u kombinuar.
13.Vendosni në anët e tavës shiritat e brumit, duke i shtypur butësisht në majë për të krijuar një bashkim me pjesën e poshtme.
14.Me anë të një luge mbushni pjesën boshe të tavës dhe shtrojeni masën në mënyrë të njëtrajtshme.
15.Piqeni për 1 orë 20 minuta ose derisa cepat të vendosen me një lëkundje shumë të lehtë në qendër (mund të plasë pak, por do të qetësohet kur të ftohet).
16.Fikni furrën dhe lëreni tortën të ftohet plotësisht në furrë.
17.Mos harroni ta shërbeni me sheqer pluhur sipër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment