Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vini një tenxhere të madhe në furrë.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe,rreth 6-8 minuta.
Thani yndyrën e tepërt dhe rezervoni 2 lugë, pastaj transferojeni proshutën në një pjatë të veshur me peshqir.
Shtoni qepët dhe karrotën dhe gatuajeni derisa qepët bëhen të tejdukshme, rreth 3-4 minuta.
Shtoni hudhër, trumzë dhe fletë dafine dhe përzijini mirë.
Shtoni mish pule, thjerrëza, verë dhe djathë parmixhano dhe marinojeni me kripë dhe piper, për shije.
Vërini të zihen deri sa të zbuten, rreth 12-15 minuta.
Shtoni fasulet dhe domatet dhe gatuajini derisa thjerrëzat janë zbutur rreth 10-15 minuta më shumë.
Shërbejeni menjëherë me proshutë dhe majdanoz.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment