Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe në furrë.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe,rreth 6-8 minuta.
Thani yndyrën e tepërt dhe rezervoni 2 lugë, pastaj transferojeni proshutën në një pjatë të veshur me peshqir.
Shtoni qepët dhe karrotën dhe gatuajeni derisa qepët bëhen të tejdukshme, rreth 3-4 minuta.
Shtoni hudhër, trumzë dhe fletë dafine dhe përzijini mirë.
Shtoni mish pule, thjerrëza, verë dhe djathë parmixhano dhe marinojeni me kripë dhe piper, për shije.
Vërini të zihen deri sa të zbuten, rreth 12-15 minuta.
Shtoni fasulet dhe domatet dhe gatuajini derisa thjerrëzat janë zbutur rreth 10-15 minuta më shumë.
Shërbejeni menjëherë me proshutë dhe majdanoz.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment