Të shëndetshme, të shpejta dhe të ëmbla. Ja receta e bananeve të pjekura me kanellë
4 banane
1 lugë gjelle kanellë pluhur
½ gotë ujë
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Merrni bananet, i hiqni lëkurën dhe me ndihmën e një thike i prisni në 3 shirita të holla secilën prej tyre.
3.Merrni një tavë, vendosni një letër pjekjeje dhe sipër saj radhisni shiritat e bananeve.
4.I fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 170 gradë.
5.Sapo të jenë pjekur, i lini të ftohen për 20 minuta.
6.Me kujdes i rrotulloni shiritat e bananeve dhe i spërkasni me kanellë. Lagni duart me ujë që mos t’ju prishet forma e ëmbëlsirës.
7.I fusni sërish në furrë për 25 minuta të tjera.
8.I lini të ftohen dhe pas kësaj mund t’i hani menjëherë ose t’i ruani në frigorifer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment