Të shëndetshme, të shpejta dhe të ëmbla. Ja receta e bananeve të pjekura me kanellë
4 banane
1 lugë gjelle kanellë pluhur
½ gotë ujë
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Merrni bananet, i hiqni lëkurën dhe me ndihmën e një thike i prisni në 3 shirita të holla secilën prej tyre.
3.Merrni një tavë, vendosni një letër pjekjeje dhe sipër saj radhisni shiritat e bananeve.
4.I fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 170 gradë.
5.Sapo të jenë pjekur, i lini të ftohen për 20 minuta.
6.Me kujdes i rrotulloni shiritat e bananeve dhe i spërkasni me kanellë. Lagni duart me ujë që mos t’ju prishet forma e ëmbëlsirës.
7.I fusni sërish në furrë për 25 minuta të tjera.
8.I lini të ftohen dhe pas kësaj mund t’i hani menjëherë ose t’i ruani në frigorifer.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment