Të hamë me stinë! Lista e domosdoshme e ushqimeve që duhet të konsumojmë këtë vjeshtë
Kungujt marrin gjithë lavdinë si fruti më i pëlqyer i stinës së vjeshtës, por nuk është opsioni juaj i vetëm nëse kërkoni fruta dhe perime të shëndetshme këtë sezon.
Kjo listë perimesh dhe frutash janë zgjedhja ideale e prodhimeve sezonale të shëndetshme që mund të konsumoni gjatë kësaj stine:
1.Molla
Ky frut i vjeshtës është i pasur me antioksidantë veçanërisht vitamina C, e cila ndihmon në forcimin e sistemit imunitar dhe mund të ulë edhe rrezikun e kancerit. Përveç kësaj, mollët janë të larta në pektin prebiotik, i cili ndihmon në ushqimin e baktereve të zorrëve dhe mund të ndihmojë të ulë kolesterolin.
2.Kungulli
Veçse është fruti fantastik i dekorimeve drithëruese të Halloween, kungulli është një burim i shkëlqyeshëm i vitaminës A. Është gjithashtu i mbushur me fitosterole, të cilat mund të zvogëlojnë kolesterolin e keq dhe beta-karotenën, që ndihmon në mbrojtjen kundër radikalëve të lirë.
3.Lakrat e Brukselit
Ata janë një burim i mirë hekuri, i cili ndihmon trupin tuaj të formojë qelizat e kuqe të gjakut, si dhe vitaminë K, gjë që mund të rrisë shëndetin e kockave. Lakrat e Brukselit janë të mbushura me vitaminë C kështu që ju mund t’i mbijetoni sezonit të ftohtë.
4.Fiq
Ky fryt vjeshtor është një burim solid i fibrave, të cilat mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kolesterolit, të promovojnë kontrollin e sheqerit në gjak, të parandalojnë kapsllëkun dhe t’ju bëjnë të ndiheni më të plotë. Fibrat janë gjithashtu të mbushura me kalium dhe ndihmojnë në kontrollin e presionit të gjakut.
5.Lulelakra
Lulelakra është një burim i vitaminave C dhe K, të cilat ndihmojnë në rregullimin e reagimit tuaj inflamator. Lulelakr aështë gjithashtu e pasur me folatë, e cila është vendimtare për çdo grua që mendon të konceptojë pasi ndihmon në parandalimin e defekteve të tubit nervor.
6.Panxhar
Këto perime me rrënjë përmbajnë një fitonutrient të quajtur betalains, e cila ka veti antioksidante dhe anti-inflamatore.Panxhari gjithashtu është një burim i mirë i folatit, kaliumit dhe manganit, që ndihmon në thithjen e kalciumit dhe mpiksjen e gjakut.
7.Dardha
Dardha mund të bëjë çdo recetë më të shijshme dhe më ushqyese. Ky frut është një burim i mirë i fibrave dhe siguron vitaminë C antioksidante, bakër, e cila mund të ndihmojë parandalimin e kancerit dhe bor, një lëndë ushqyese që ndihmon trupin të mbajë kalcium.
8.Shega
Shegët janë të mbushura me antioksidantë që luftojnë sëmundje, fibra dhe kalium, të cilat promovojnë shëndetin kardiovaskular dhe përmirësojnë presionin e gjakut.
9.Boronica e kuqe
Boronicat e kuqe kanë një ton të përfitimeve shëndetësore, duke përfshirë fibr atdhe prebiotics (të dyja janë të mira për shëndetin e zorrëve), të pasura në vitaminë C dhe antioksidantë.
10.Patate e ëmbël
Një tjetër perime që ju mund të merrni teknikisht gjatë gjithë vitit,janë patatet e ëmbla me tonelata fibra, vitaminë A dhe vitaminë C.
11.Rrushi
Ky fryt vjeshtor është i mbushur me polifenole dhe vitaminë K (e cila ndihmon në ndërtimin e kockave më të forta).
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment