Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në tavolinën e punës shtroni ½ e miellit. Në mes shtoni qumështin e ngrohtë, ujin dhe filloni gradualisht të punoni brumin.
Shtoni sheqerin, majanë dhe vajin.
Njëkohësisht duhet të lani spinaqin, ta pastroni dhe të vendosni për ta zierë sa të marrë një valë.
Më pas e kulloni dhe e shtrydhni fort për t’i hequr ujin.
E grini imët në një rende dhe e bashkoni me brumin.
Duke e punuar shtoni edhe sasinë tjetër të mbetur të miellit.
Punojeni mirë masën, e mbështillni me një peshqir kuzhine dhe e lini përreth 1 orë të pushojë në një vend të ngrohtë.
E ndani në 12 pjesë të vogla. I radhisni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine dhe e fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment